Известие

Collapse
No announcement yet.

помпа на съединителя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• помпа на съединителя

Днес се прибирам от плаж и сядам зад волана и пляс една капка спирачно масло върху крака ми. Ако съм се ориентирал правилно това е едната помпа на съединителя. Някой имал ли е подобен проблем, лесно ли се сваля и дали има ремонтен комплект гумички. Предполагам че е изтървала само последната гумичка защото съединителя отделя нормално.

Поздрави
    алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
    алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Това ти е точно горната помпа на съединителя и се сменя адски е..но!!! Не си играй да сменяш гумички и съединения, и прочие. Сменяй цялата помпа не е толкова скъпа!!!
    "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
    sigpic

Comment

Така е, не е скъпа, не се занимавай с ремонтни комплекти, че си е занимавка
      166, 2.4 JTD'00

Comment

по спомени 120-150 лева е рикамби оригинали
        Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
          по спомени 120-150 лева е рикамби оригинали
          Колега виж какво предлагат в Axm-auto мисля че беше около 86лв
          Last edited by Megadet; d.m.y г., 16:24.
          Alfa 166jtd,1999

Comment

Първоначално публикувано от Megadet Покажи съобщение
            Колега виж какво предлагат в Axm-auto мисля че беше около 86лв
            може и да си прав, човек, аз съм доволен от тях - сериозни са, но при мен помпата беше на дневен ред преди година когато в студа през зимата започна леко да заяжда засега е здрава но тази зима може да се наложи да я сменя, а това, че цената е тази е още по-добре
            Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Дам аз съм с такава помпа от тях вече 8 месеца мисля че помпата беше руско производство.Доволен съм!
              5 Ланчии зад гърба си!
              И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Да това е добре но в Бургас Магазина им затвори. и ще видим.

Поздрави

Comment

Преди около 2 години сменях тази помпа и цената беше под 50 лева, може да се бъркам, но не беше повече от 50 лева. Преди около 3-4 месеца се счупи щифта на помпата на круговото на Сточна гара и изчезна съединителя, голямо бутане падна. Та мисълта ми е ако си я сменяваш сам да внимаваш с този щифт и да го сложиш както трябва.
                  FIAT Punto 1,9 JTD
                  EX Alfa 166 2.0TS 155hp with 18'' RIM
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kartell Покажи съобщение
                    Преди около 2 години сменях тази помпа и цената беше под 50 лева, може да се бъркам, но не беше повече от 50 лева. Преди около 3-4 месеца се счупи щифта на помпата на круговото на Сточна гара и изчезна съединителя, голямо бутане падна. Та мисълта ми е ако си я сменяваш сам да внимаваш с този щифт и да го сложиш както трябва.

Да благодаря много това е полезна информация. В бургас е около 90 лв. Но при мен помпата работи но сълзи отзад и като сваля ше видя и ше пиша.

Поздрави

Comment

сменяй я защото в един прекрасен момент ще ти падне педала долу и си до там кофти се сменя защото трябва да се завреш целия под волана на мен ми се изкриви врата катоя сменях
                      Alfa romeo 166 3.2 V6 241hp 2004г.
                      Lancia Thesis 2.4 JTD 150hp 2003г.

Comment

Аз също смених наскоро именно тази "горна" помпа на съединителя. Една сутрин седнах в колата и педала половината си беше пропаднал надолу. Запалих автомобила, оставих го да поработи 1-2 минути, попомпих малко педала на съединителя, вдигна се малко, и си се прибрах вкъщи спокойно (около 120км). Оттам право в сервиза при мойте хора, видяха, диагностицираха, и казаха, отивай си поръчвай помпа. Та отидох оттам в магазина, Ricambi ~130лв чисто нова, перфектна, оттам в сервиза, след 2 часа вече автомобилът ми беше отново в движение, педала си беше на мястото, абе перфектно. С тази разлика, че на мен не ми беше капало върху краката или мокета ( о май год, ако беше щях да го сменя целия), просто некви уплътнения изпуснали в помпата и тя нема ка кда направи налягане. Та сменявай, не си играй да не те остави на некое кръстовище, че е страшно. Цената на долната помпа междудругото е 2 пъти по евтина ~50лв.

Поздрави
                        Under 400bhp makes baby jesus cry.
                        (so my boost leak at the jamsport day must have had him sobbing like rich j williams watching a chick flick)

Comment

Да извадя темата ми от праха. Днес си смених помпата която е на педала. Смених и маслото в системата и смея да кажа че скоростите ми влизат по плавно. Педала стана по приятен на натиск и няма странични звуци при натискането му /чуваше се едно пукане което се оказа разбито тампонче на края на стеблото/. Сложих LPR помпа и като цена я взех за 70 лв. с отстъпките. Старата мисля да я рециклирам но ще походя по магазините за да намеря необходимото като гумички и тампонче.

Поздрави

Comment

Working...
                          X